Brainpower

De reputatie van de tweetalige pionier Brainpower spreekt voor zich: een uniek kwaliteitsmerk van een toegewijd artiest die tijdens zijn carrière ruim twintig gouden en platina platen ontving en vele awards won (oa: MTV Europe: Best Dutch Act, 4 x TMF Award, 2 x MOBO & Edison).

Bovendien was hij de eerste Nederlandstalige solo Hip Hop Artiest die nummer 1 hits scoorde in Nederland en België en heeft hij meer dan 20 chart notities op zijn naam staan.

Na ruim 1 miljoen platen verkocht te hebben als artiest/songwriter wint deze woordkunstenaar in 2018 zijn eerste prijs in Amerika: De Global Peace Song Award voor zijn recente single “All The Same”. De single behaalde nummer 4 in de US Rapnetwork Record Breakers Chart. In de jury zat oa Stewart Copeland van The Police. Hij is ook bezig met muziek voor alweer zijn tweede Amerikaanse filmproject. Onlangs verscheen er zelfs een eigen Limited Edition Brainpower microfoon in samenwerking met het wereldwijd gerenommeerde merk sE electronics.

Eerder dit jaar was hij te zien in The Passion (4miljoen kijkers), bracht hij de succesvolle single “Wie Heeft” uit en tourde hij van Januari tot en met augustus door het hele land.

Zijn recente single “Animal Sauvage” is te horen in de blockbuster “The Equalizer 2” met Denzel Washington. Het unieke is dat hij hiervoor werd gevraagd: de film behaalt zomer 2018 zowel de nummer 1 positie in Amerika als in Nederland.

15 oktober verschijnt zijn nieuwe Nederlandstalige single “De Beat”. Wat deze single extra bijzonder maakt, is dat hij geproduceerd is door Willie B uit Los Angeles. Willie B. werkt nauw samen met Punch (de man achter TDE – Top Dawg Entertainment, één van de grootste Hip Hop Labels ter wereld) en is verantwoordelijk voor verschillende producties van tekstuele zwaargewichten die aan de wereldtop staan, zoals Kendrick Lamar, J. Cole en Schoolboy Q.

Naast gepassioneerd artiest is Brainpower tevens songwriter voor andere artiesten en projecten in binnen en buitenland. Zo schrijft hij nummers met Eva Simons voor haar repertoire en heeft hij met Tjeerd Oosterhuis reeds 7 maal goud en/of platina behaald voor zijn werk aan Kinderen Voor Kinderen. Verder is hij doctorandus in de Communicatiewetenschap en een veelgevraagd spreker voor Masterclasses en workshops.

 

 

Prijs voor particulier evenement:
Prijs voor bedrijf: ex. BTW