Dionne Warwick

Warwick werd in 1940 geboren in East Orange (New Jersey). Ze komt uit een muzikale familie. Haar vader is Mansel Warrick, die gospelplatenpromootte voor Chess Records, en haar moeder is Lee Drinkard, die manager was van het gospelgroepje van haar broers en zus, de Drinkard Singers. Die zus, Dionnes tante, is Emily Drinkard, beter bekend als Cissy Houston, de moeder van Whitney Houston. Samen met haar tante en haar zusje Dee Dee Warwick begon ze een zanggroepje, the Gospelaires genaamd.

Toen the Gospelaires meewerkten aan de opnames voor een nummer van the Drifters, kwam de songwriter van het nummer, Burt Bacharach, luisteren. Hier ontdekte hij Dionne, en nodigde haar uit om enkele demo’s in te zingen. Haar eerste single, “Don’t make me over”, kwam uit in 1962 op het label Scepter Records. Op deze single stond haar naam verkeerd gespeld, “Warwick” in plaats van “Warrick”. Ze besloot deze naam aan te houden. Ook haar zusje Dee Dee zou later de nieuwe spelling gaan gebruiken. Deze single was in Amerika een groot succes. Omdat haar nummers meteen werden gecoverd door artiesten als Cilla Black en Dusty Springfield, lukte het haar niet om de Britse markt te veroveren. Dit lukte haar pas met Anyone Who Had a Heart uit 1964, gevolgd door Walk on By. Later dat jaar brak de Britse invasie uit. Warwick was een van de weinige artiesten die de Britse invasie goed hadden doorstaan en nog steeds succesvol singles en lp’s wist uit te brengen.

In 1967 kwam (Theme From) Valley of the Dolls uit, de eerste single die niet was geschreven door David en Bacharach. De B-kant, I Say a Little Prayer, was wel van hun hand. De single en de daaropvolgende lp waren een groot succes in meerdere hitlijsten. Ook de daaropvolgende singles, als Do You Know the Way to San José, This Girl’s in Love With You en I’ll Never Fall in Love Again, waren grote successen. Ze kreeg zowel in 1968 als in 1970 een Grammy.

 

 

 

 

 

Prijs voor particulier evenement:
Prijs voor bedrijf: ex. BTW