Earth Wind & Fire

De muziek van Earth Wind & Fire behoeft natuurlijk geen introductie meer. De band rondom gitarist, schrijver en muzikaal regisseur Al McKay en zanger Maurice White behaalden wereldsuccessen. Hun vele tijdloze disco- en soul hits, zoals onder anderen Boogie Wonderland, September en In The Stone, zijn generatie overschrijdend en ongeëvenaard in het live circuit!

Deze waanzinnige band is gebouwd rond de legendarische Earth Wind & Fire-gitarist Al McKay en een groep van de allerbeste studiomuzikanten uit Los Angeles. Veel van deze muzikanten zijn originele leden van de vintage EWF uit de late 70’s/ vroege jaren 80.

De ‘Al McKay’s Earth Wind & Fire Experience’, die hit na hit van het materiaal van de supergroep uitvoert in de originele toonsoort met het originele gevoel, biedt een prachtige muzikale demonstratie van het oorspronkelijke EWF-geluid.

Gitarist Al McKay leidt de ritmesectie. De blazerssectie, onder leiding van de originele EWF-trompettist Michael Harris, is samengesteld met de talenten van voormalige Tower Of Power en Doobie Brother-leden. De ongelooflijke vocale talenten van Tim Owens overtreft op overtuigende wijze het krachtige vocale ensemble van de meeste groepen.

In een tijd dat veel toppopgroepen optreden met zorgvuldig voorbereide clicktracks en vooraf opgenomen zang en sounds, is het verfrissend om te ontdekken dat de erfenis van deze historische Amerikaanse muziek springlevend is met McKay’s verbluffende Earth Wind & Fire Experience.

Kool & The Gang, Stevie Wonder, Chaka Khan
Prijs voor particulier evenement:
Prijs voor bedrijf: ex. BTW