Gerard Joling

Gerard Joling is met een track record van meer dan 28 jaar niet meer weg te denken uit de top van de Nederlandse showbizz. Gerards naam is meer dan gevestigd. En omdat er niets is dat Gerard niet kan en nog niet heeft gedaan is Gerard het beste te omschrijven als showmaster en entertainer pur sang. Over zang gesproken, welke zijstapjes Gerard ook maakt, op welk vlak hij ook schittert, zingen blijft centraal staan in zijn inmiddels ongeëvenaarde carrière. Zijn vele muzikale onderscheidingen en gouden en platina awards die hij tot nu toe in ontvangst mocht nemen spreken eigenlijk voor zich.

Gerards eerste vijf albums zijn zowel nationaal als internationaal succesvol. Zijn eerste album behaalt zelfs al tijdens de voorverkoop de gouden status. Met het album ‘No More Boleros’, dat in 22 landen wordt uitgebracht, overtreft hij zijn eerdere succes. ‘No More Boleros’ staat in Nederland én in het verre oosten wekenlang op nummer één, terwijl hij daar nog nooit had opgetreden.

In 1988 wordt Gerard gevraagd Nederland te vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival in Dublin. Hij eindigde in de top tien met het liedje ‘Shangri La’. In de jaren negentig debuteert de dan al immens populaire Gerard als televisiepresentator in het karaokeprogramma ‘Karaoke op 4’ van RTL4, een eigen show met miljoenen kijkers. De titelsong neemt hij ook voor zijn rekening en die bestormt direct de hitparade. Ook is Gerard met grote regelmaat special guest in het kijkcijferkanon Life & Cooking van Carlo Boszhard en Irene Moors. Vervolgens presenteert Gerard drie seizoenen lang het succesvolle programma ‘De Waarheid’ op SBS6. Het bevalt Gerard goed bij SBS6 waar hij uiteindelijk ook drie jaar lang ‘Shownieuws’ presenteert en voor deze zender is hij tot op de dag van vandaag nog met regelmaat aan de slag.

In 2007 bereikt de single ‘Maak Me Gek’ de eerste plaats in de Nederlandse hitlijsten en stijgt ook het gelijknamige album naar de hoogste positie van de Top 100. Na duetten met wereldsterren als Randy Crawford, George McCrae, Nana Mouskouri, Tracy Wong en The Trammps en ook met nationale grootheden als Ruth Jacott en Herman Brood, neemt Gerard een postuum duet met André Hazes op. ‘Blijf Bij Mij’ is wederom een hit, die dertien weken op nummer 1 staat en bovendien de best verkochte single van 2007 wordt. Eind 2007 staat Gerard twee keer in een uitverkocht Ahoy met zijn concert ‘Stout en Nieuw’. Ook het album volgend op ‘Maak Me Gek’, getiteld ‘Bloedheet’, brengt nummer 1 hits voort: ‘Ik Hou d’r Zo Van’ en ‘Laat Me Alleen’, een postuum duet met Rita Hovink. Het album bereikt eveneens de gouden status.

In 2010 komt het album ‘Gewoon Gerard’ uit en viert Gerard zijn vijfentwintigjarig jubileum. In dit jaar blijkt ook dat niets menselijks Gerard vreemd is. Na jaren van hollen zonder stilstaan, soms ingehaald door zijn eigen succes, raakt Gerard opgebrand. Hij is vier maanden uit de roulatie, om vervolgens weer ijzersterk terug te keren. Op televisie, met ‘Sterren Springen’, ‘Vliegende Hollanders’, ‘Sterren Dansen op het IJs’ en een nieuw album ‘Ik Ook van Jou’ dat verschijnt onder een nieuw label. De eerste single van dit album, ‘Echte Vrienden’, een duet met Jan Smit, bereikt de eerste plaats in de hitlijsten. De samenwerking met Jan Smit bevalt zo goed dat Gerard een platencontract bij Vosound, het platenlabel van Jan Smit, tekent. Met ‘De Nacht Voorbij’, geschreven door Jan Smit en ook van het nieuwste album ‘Ik ook van Jou’, behaalt Gerard wederom de hoogste positie in de hitlijsten. In april 2013 ontvangt Gerard een Koninklijke onderscheiding. Met de ontvangst van deze eervolle onderscheiding mag Gerard Joling zich voortaan Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

Met twee benen op de grond en dicht zijn publiek is Gerard is waar hij als kleine jongen altijd van droomde: de top!

Prijs voor particulier evenement:
Prijs voor bedrijf: ex. BTW