Glennis Grace

In 2018 heeft Glennis Grace letterlijk en figuurlijk haar grenzen verlegd. 2019 is het jaar waarin de Amsterdamse zangeres, dé verrassing van America’s Got Talent afgelopen jaar, en komend najaar met haar Whitney Houston-tribute ‘Whitney’ in Ahoy te zien, verder gaat op de ingeslagen weg, ditmaal in haar eigen vertrouwde Nederland.

Glennis is al jaren meer dan we van haar horen en lezen. Haar nieuwe clubtour, mét eigen band, is het startsein om zichzelf nog meer te laten zien: nog persoonlijker, nog toegankelijker, nog meer eigen muziek, nog meer Glennis. “Meer van Mij”, dus.

Op 11-jarige (1989) leeftijd deed Glennis mee aan het ‘Unicef Gala for Kids’, gepresenteerd door Audrey Hepburn. Ook Julio Iglesias was hierbij te gast. Hij was zo onder de indruk van de zangkwaliteiten van de kleine Glennis, dat hij haar uitnodigde om een duet met hem te zingen, tijdens zijn concertenreeks in Ahoy. Zo gezegd, zo gedaan!

Op 14-jarige leeftijd (1992) bracht Glennis, onder de naam ‘Glenda’, haar 1e single ‘Head over Heals’ uit. Geschreven en geproduceerd door Allard Driessen van ‘Spargo’.

Een jaar later (1993) kwam de single ‘At your Side” uit, wat een duet met Georgie Davies was. Dit onder de naam ‘Glennis Bee’.

Op 16-jarige leeftijd (1994) deed Glennis mee aan de Soundmixshow van Henny Huisman. Met het nummer van haar idool Whitney Houston ‘One Moment in Time’ pakte ze heel Nederland in en won ze zeer overtuigend. Als klapper op de vuurpijl won ze hierbij haar eerste platencontract!
Ze bracht een single uit ‘I’m Gonna be Strong’ (origineel Gene Pitney) geproduceerd door Hans van Hemert. Dit nummer kwam binnen op #13 van de Top40.
Aansluitend volgde (1995) haar debuutalbum ‘Real Emotion’. Waarvan de single ‘Goodbye’ uitkwam.

 

Prijs voor particulier evenement:
Prijs voor bedrijf: ex. BTW