Greg Shapiro

De Amerikaanse acteur en comedian Greg Shapiro werd in Nederland groot met improvisaties en cabaretshows. Hij was pas 7 en dacht: dat kan ik ook.

De Amerikaanse Nederlander Greg Shapiro doet iets in de showbusiness: om de een of andere manier zou je dat ook al snel door hebben als je niet wist wie hij was. Hij beweegt en praat lichtvoetig, gewichtigheid of plechtigheid is hem vreemd – het soort fysieke en verbale elegantie dat je niet snel met Nederlanders associeert. Hij vraagt voorkomend of de ruimte niet ‘een beetje muf’ is, en als we ons niet vergissen of hineininterpretieren is hij ook meteen al grappig op een typisch Angelsaksische manier: als hij de deur van het secretariaat van Puuree Management & Organisatie opent en twee medewerksters ziet zitten zegt hij: ‘You two again?

Greg Shapiro (1968), acteur en stand-up comedian, is voor de Amsterdammers een bekende naam: hij maakte jaren deel uit van de Amerikaanse improvisatiegroep Boom Chicago en deed tv-werk voor AT5 (Boom Chicago News) en Comedy Central News van het gelijknamige comedykanaal. Hij maakte diverse grote cabaretshows (Going Dutch, 2006-07, over het verwerven van zijn Nederlanderschap; How to be Orange, 2010-12, waarin het inburgeringsexamen op de korrel wordt genomen; Superburger, the Man with split nationalities, 2012-14; tezamen vormen ze een triptiek over de positie van expats tussen twee culturen). Verder deed en doet hij radiowerk (een column voor BNR Radio bijvoorbeeld), speelde hij kleine rollen in films (De Lift; Phileine zegt sorry) en de voice-overs voor talloze commercials. Op de site expatica.com vind je tientallen filmpjes van hem als onderdeel van de rubriek Behind Dutch Headlines, waarin hij het nieuws becommentarieert, en hij maakte in 2008 videocolumns over de Amerikaanse verkiezingen voor de website van de Volkskrant. Shapiro is een veelzijdig mens.

 

 

Prijs voor particulier evenement:
Prijs voor bedrijf: ex. BTW