Maris Kwartet

Het Maris Kwartet is een professioneel strijkkwartet. Het werd opgericht in 1999 en is genoemd naar de gebroeders Maris (de uit Den Haag afkomstige impressionistische schilders familie). Het kwartet heeft al vele malen opgetreden in verschillende concertseries in het hele land.
Het ensemble heeft reeds drie cd’s opgenomen met werken van Korngold, Sjostakovitsch, Prokovief, maar ook van de Finse componist Tauno Marttinen. Deze cd kreeg in het muziektijdschrift “LUISTER” een 10. Op onze laatste cd staan de pianokwintetten van Sjostakovitsch en Schumann. Hieraan heeft de pianiste Rixt van der Kooij haar medewerking verleend. Het repertoire is zeer breed; van de klassieke strijkkwartetten van Haydn tot hedendaagse meesterwerken.
Tijdens de concerten vertellen de musici altijd iets over de muziek die ze spelen, zodat het publiek er helemaal bij betrokken raakt. Het Maris strijkkwartet is een perfect ensemble voor kamer-concerten of bijvoorbeeld het muzikaal omlijsten van een huwelijksceremonie.

Bezetting: 2x viool, altviool, cello

Schumann, Haydn, Beethoven, Sibelius, Prokovief, Ravel, Sjostakovitsch, Barber, Korngold e.v.a.
Kamermuziek
Klassiek
Modern klassiek
Concertmuziek
Prijzen zijn inclusief reiskosten binnen de randstad. Ensemble speelt doorgaans 2 x 45 min.
Prijs voor particulier evenement:900
Prijs voor bedrijf:1500 ex. BTW