Sting

Britse zanger/bassist die van 1977 tot 1986 frontman van The Police is. Sting scoort vanaf 1985 een aantal Top 10-hits waaronder ‘Love In The Seventh Wave’, ‘Russians’, ‘Englishman In New York’, ‘Fragile’, ‘It’s Probibly Me’ (met Eric Clapton) en ‘All For Love’ (met Bryan Adams en Rod Stewart). De naam Sting (in het Nederlands ‘angel’) krijgt Gordon Sumner (echte naam) op school. Een zwart/gele trui doet hem er als een bij uitzien.

Alles wat Sting (Gordon Summer) doet zal altijd en eeuwig vergeleken worden met die band uit de jaren zeventig, waar hij dan frontman van is: The Police. Van ’78 tot ’83 vormt hij samen met Stewart Copeland en Andy Summers de belangrijkste popgroep ter wereld. De Police bestaat slechts vijf jaar, de solocarriere van Sting duurt inmiddels al heel wat jaren langer. Had hij maar niet halverwege de jaren 80 zich ineens moeten bekeren tot jazz en regenwouden. Voor de hardcore Police fans werd hij toen volkomen ongeloofwaardig. Ecologie, Yoga en de Police, dat gaat niet samen.

Terwijl als je de soloprestaties van de man beluistert, merk je dat het muzikale nivo vanaf de eerste soloplaat The Dream Of The Blue Turtles weliswaar ANDERS, maar toch opnieuw van hoog muzikaal nivo is. Live blijft hij zich steeds door de beste (jazz)muzikanten omringen. Ook op andere vlakken is Sting erg actief. Hij houdt er een carriere als acteur op na (Quadrophenia, Stormy Monday), en ook de Rainforest Foundation is nog steeds springlevend.

In 1999 trekt Sting naar aanleiding van het verschijnen van Brand New Day samen met Dominic Miller (gitaar), Manu Katche (drums), Chris Botti (trompet) en Kipper and Jeff Young (toetsen) opnieuw de baan op. Samen brengen ze een wervelend spektakel dat naast recent werk ook de oude hits bevat. Hun passage te Werchter is één van de laatste concerten van de Brand New Day- tour. Hierna staat voor Sting nog de opname van een nieuwe live-CD in een piepkleine Italiaanse club op het programma.

 

Prijs voor particulier evenement:
Prijs voor bedrijf: ex. BTW