Xander de Buisonjé

Xander de Buisonjé is een zeer populaire zanger. Hij werd in 1998 in één keer bekend door het liedje “Hou me vast”, dat goed scoorde in de hitlijsten. Dat was toen hij nog bij de band Volumia zong, Xander zingt nu solo en heeft een eigen cd uitgebracht.

Xander de Buisonjé begon zijn carriére als zanger en frontman van de 9-koppige Nederlandstalige popformatie Volumia! De allereerste single van Volumia! uit september 1997; “Het is over”, haalde alle hitlijsten.

De single “Afscheid”, ook afkomstig van het album, heeft in 1998 voor de definitieve doorbraak van Volumia! gezorgd. De opvolger van “Afscheid” is de wonderschone ballad “Hou me vast”. De single bestormde alle hitlijsten met grote snelheid en werd bekroond met goud.

Het album “Volumia!” was in Nederland binnen de kortste keren goud en niet lang daarna platina. Ook in België werd het album een groot succes.

In juni 2001 verscheen het derde en laatste album “Puur”. Op dit album staan 13 juweeltjes van popsongs, allemaal door Xander geschreven.

In 2001 stopte de band en gaf Xander aan solo verder te gaan. 14 maart 2003 is zijn eerste single “Ik zie” uitgekomen, wat een groot succes werd. Ook bracht hij in dat jaar een album uit, “Hemelsbreed”.

 

Prijs voor particulier evenement:
Prijs voor bedrijf: ex. BTW