Livemuziek op begrafenissen

Begrafenissen en uitvaart met live Muziek

Live muziek bij uitvaart, begrafenis of crematie is heel persoonlijk en geeft de begrafenis een uniek karakter. Wij van www.band.nl hebben ons al jaren toegelegd op het organiseren en uitvoeren van live muziek bij crematies, uitvaarten en begrafenissen. Het is van groot belang om snel te kunnen reageren op de persoonlijke wensen van de familie en dierbaren. www.band.nl verzorgt live de favoriete muziek van de overledene of speelt variaties op de naam van de persoon. Dit kan klassieke, moderne, populaire of alle soorten van volksmuziek zijn zoals bv Klezmer, Caribisch of Csardas. Akoestisch en of licht versterkt. Een trompettist of koper ensemble bij het neerlaten van de kist wordt veel gevraagd.
Zelf speel ik (Jan) dikwijls op saxofoon de naam van de overledene. Dit in navolging van J.S. Bach. Dit is in de praktijk een heel mooi moment van herdenking tussen de lezingen en toespraken tijdens de dienst.

Wij kunnen op zeer korte termijn de beste musici regelen als het gaat om muziek bij een begrafenis. Traditioneel zijn dit Harpistes, Gospelkoor, een Strijkkwartet of trio of een Sopraan begeleid door een pianist of organist. Voor al deze opties bent u bij ons aan het goede adres maar ook voor een uitvaart in New Orleans stijl of voor een meer Blues, Rock of Pop gerichte sfeer zit u bij ons goed! Al onze ensembles hebben een ruime ervaring met het muzikaal omlijsten van dit soort delicate momenten.

Veel gebruikte stukken bij begrafenissen zijn: Ave Maria (Schubert of Gaunot), Adagio for Strings (Barber), st James Infirmry (traditional), Aire (J.S. Bach), Angels (R.Williams), Go down Mozes (traditional), Tears in Heaven (E.Clapton), O When the Saints (traditional), Time to Say goodbye ( Bocelli-Brightman), Waarheen leidt de weg (M. Telkamp), Always look at the Bright Side of Life (Monty Python), Who wants to live forever (Queen), Candle in the Wind (E. John), Bridge over troubled Water (Simon-Garfunkel), We’ll meet again (V. Lynn), Last Post (traditional), Gone to soon (T. Oosterhuis), de Vlieger (A.Hazes), Non je ne regrette Rien (E. Piaf), What a Wonderful World (L. Armstrong), Afscheid nemen bestaat niet (M.Borsato) e.v.a. Natuurlijk zijn verzoekjes – in overleg – ook mogelijk. Overigens bestaat er een begrafenis Top 100.

Een uitvaart of begrafenis is zo veel mooier met live muziek maar vergt een snel handelen en kennis van muziek, een groot netwerk van de beste musici.
Bij www.band.nl hebben we de ervaring en het netwerk om uw begrafenis, uitvaart of crematie door middel van live muziek een heel persoonlijk karakter te geven.

Voor vragen en advies over live uitvaart muziek, bent u bij ons op het juiste adres. Bel ons op +31 (0)71-3010401 of mail ons op info@band.nl, of als u het prettiger vind om langs te komen voor een oriënterend gesprek, is dit uiteraard prima.