Jan en Willem Kiewiet de Jonge zijn de oprichters van Band.nl.
Bij Band.nl vind je beste kwalitatieve bands, dj’s en ensembles. Naast een uitgebreid aanbod van artiesten geven wij ook advies en ondersteuning (gebaseerd op ruim 40 jaar ervaring) en zorgen we ervoor dat uw event een top event wordt!

Band.nl heeft haar oorsprong gevonden vanuit de Pasadena Dream Band die in de jaren ’80 furore maakte met de hit ‘Zandvoort’. Vanuit deze band kregen we steeds meer aanvragen. We besloten toen om een boekingskantoor te beginnen. Nu, ruim 40 jaar later doen we dit samen nog steeds mee. Voor ideeën, vragen en advies, nodigen wij u van harte uit om eens langs te komen.

Jan

“Toen ik in 1979 begon met live optredens als saxofonist, bleek al snel dat er een enorme vraag was naar goede muziek. Ik speelde in de Pasadena Dream Band, waarmee we wekelijks 3 tot 4 keer konden optreden. Aangezien ik ook steeds meer gebeld door musici die vroegen of ik ook optredens voor ze had ben ik in 1984 begonnen met het boekingsbureau Pasadena Productions. Het aantal optredens dat we boekten explodeerde al snel, zeker nadat we met Zandvoort Aan De Zee ook nog een hit kregen op de Nederlandse radio.

Samen met dit hele team hebben wij 20 bands samengesteld die wekelijks 2 of meerdere keren optraden. Door de opgang van de jazz- en popconservatoria werd de individuele kwaliteit van de musici ook veel beter. Zo hebben we een goede naam kunnen opbouwen voor het leveren van kwalitatief uitmuntende livemuziek. Ik doe dit nog steeds met veel liefde en toewijding tot op de dag vandaag.

In de loop van de jaren hebben we veel nationale en internationale contacten opgedaan. Als kantoor kunnen wij voor onze opdrachtgevers op maat nationale en internationale, bekende en onbekende, artiesten boeken.

Door de opkomst van het internet hebben wij met band.nl en pasadena.nl twee nieuwe platformen in de markt gezet zodat wij nog makkelijker en sneller te vinden zijn voor particulieren, bedrijven en festivalorganisatoren. In tegenstelling tot veel online boekingskantoren hechten wij er veel waarde aan om u ook persoonlijk te spreken zodat we geheel op maat naar uw wens de opdrachten kunnen uitvoeren.”

Levensspreuk: “Competition is for horses, not artist. (Béla Bartók)”
Favoriete muziek: Klassiek/pop/jazz/funk/soul/disco/lounge/techno/house

Jan@band.nl

Willem

“Mijn liefde voor muziek is op jonge leeftijd begonnen. Ik luisterde als jong ventje naar Ramses Shaffy en Louis van Dijk maar ook naar Rachmaninoff, Prokofiev, the Brecker Brothers, Chick Corea en Earth Wind & Fire.

Tijdens mijn conservatoriumstudie speelde ik naast klassieke muziek ook in popbands, zoals de Pasadena Dream Band maar ook andere door Pasadena Productions geformeerde bands zoals Strapatz, de Pasadena Soul Society en First Move. Live muziek maken is een van de leukste dingen die er is. Na mijn conservatoriumstudie ben ik, na één jaar in een Musical Orkest van Joop vd Ende, het organisatievak ingerold. Mijn vele contacten binnen de klassieke en lichte muziek kwamen hierbij goed te pas.

Binnen het kantoor ben ik me steeds meer gaan richten op kleine (akoestische) ensembles: Cubaanse, Mexicaanse, Tango, Nederlandse Volksmuziek, Ierse muziek, Klassieke kamermuziek, kleine pop en Jazz bandjes. Hieruit is uiteindelijk ook de site www.smallbands.nl ontstaan. Daarmee organiseer ik ook een Smallbands Festival (huiskamer concertjes e.d.).

In combinatie met mijn broer Jan, die het accent meer op DJ’s en grotere coverbands legt, kunnen wij als Band.nl iedere muziekstijl leveren.
De uitdaging voor mij is om de perfecte band bij ieder feest te vinden. Dat blijft altijd de kick en daar kunnen ze mij diep in de nacht nog over bellen (liever niet natuurlijk – maar als het moet…). Ook voor advies en vragen kan er altijd gebeld worden.”

Levensspreuk: “If you don’t know where you’re going. Any road will take you there (G. Harrison)”
Favoriete muziek: Prokofiev, Pat Metheny, Brecker Bros. Punch Brothers e.v.a.

Willem@band.nl