Over ons

Wij zijn broers (Jan en Willem) samen zijn wij Band.nl en zorgen we voor de beste kwalitatieve bands, dj’s en ensembles. Middels een selectief, exclusief aanbod en het geven van advies (gebaseerd op ruim 40 jaar ervaring) zorgen we ervoor dat uw event een top event wordt!

Over Jan

Toen ik in 1979 begon met live optredens als saxofonist bleek al snel dat er een enorme vraag was naar goede muziek. Al snel begon ik een eigen band de Pasadena Dream band, waarmee we wekelijks 3 tot 4 keer konden optreden. Aangezien ik ook steeds meer gebeld door musici die vroegen of ik nog werk voor ze had ben ik in 1984 begonnen met Pasadena Productions. Het aantal optreden explodeerde al snel, zeker nadat we ook nog een hit produceerde voor de Nederlandse radio. Samen met dit hele team hebben wij een 20tig tal bands opgezet die wekelijks 2 of meerdere keren konden optreden. Toen de opgang van de jazz en pop conservatoria werd de individuele kwaliteit van de musici ook veel beter. Zo hebben we een goede naam kunnen opbouwen voor het leveren van kwalitatief uitmuntende live muziek. Ik doe dit nog steeds met veel liefde en toewijding tot op de dag vandaag.

In de loop van de jaren hebben we veel nationale en internationale contacten kunnen opdoen dat wij als kantoor onze opdrachtgevers op maat nationale en internationale bekende en onbekende artiesten mogen laten optreden.

Door de opkomst van het internet hebben wij een nieuw platform (namelijk Band.nl) in de markt gezet zodat wij nog makkelijker en sneller te vinden zijn voor particulieren, bedrijven en festival organisatoren. In tegenstelling tot veel online boekingskantoren hechten wij er veel waarde aan om u ook persoonlijk te spreken zodat we geheel op maat naar uw wens de opdrachten kunnen uitvoeren.

Leven spreuk: Competition is for horses, not artist. (Béla Bartók)

Favoriete muziek: Klassiek/pop/jazz/funk/soul/disco/lounge/techno/house

Over Willem

Mijn liefde voor muziek is op jonge leeftijd begonnen. Ik luisterde als jong ventje naar Ramses Shaffy en Louis van Dijk maar ook naar Rachmaninoff, Prokofiev, the Brecker Brothers, Chick Corea en Earth Wind & Fire. Tijdens mijn conservatoriumstudie speelde ik naast klassieke muziek ook in popbands, de Pasadena Dream Band maar ook andere door Pasadena Productions opgezette bands zoals Strapatz, de Pasadena Soul Society en First Move. Live muziek maken is een van de leukste dingen die er is. Na mijn conservatoriumstudie ben ik, na één jaar in een Musical Orkest van Joop vd Ende, het organisatie vak ingerold. Mijn vele contacten binnen de klassieke en lichte muziek kwamen hierbij goed te pas.
Binnen het kantoor ben ik me steeds meer gaan richten op kleine (akoestische) ensembles. Cubaanse, Mexicaanse, Tango, Nederlandse Volksmuziek, Ierse muziek, Klassieke kamermuziek, kleine pop en Jazz bandjes. Hieruit is uiteindelijk ook de site www.smallbands.nl ontstaan. Daarmee organiseer ik ook een Smallbands Festival (huiskamer concertjes e.d.).
In combinatie met mijn broer Jan, die zijn accent meer op DJ’s en grotere Coverbands legt, kunnen wij als Band.nl iedere muziekstijl leveren.
De uitdaging voor mij is om de perfecte band bij ieder feest te vinden. Dat blijft altijd de kick en daar kunnen ze mij diep in de nacht nog over bellen (liever niet natuurlijk – maar als het moet….). Ook voor advies kan er altijd gebeld worden.

Levensspreuk: If you don’t know where you’re going. Any road will take you there (G. Harrison)

Favoriete muziek:
Prokofiev, Pat Metheny, Brecker Bros. Punch Brothers e.v.a.

Ons verhaal

Band.nl heeft haar oorsprong gevonden vanuit de Pasadena Dream Band die in de jaren ’80 furore maakte met de hit ‘Zandvoort’. Vanuit deze band kregen we steeds meer aanvragen. We besloten toen om een boekingskantoor te beginnen. Nu, ruim 40 jaar later doen we dit samen nog steeds mee.

Voor ideeën, vragen en advies, nodigen wij u van harte uit om eens langs te komen. U kunt ook contact met ons opnemen via +31 (0)71-3010401 of via de mail: Jan@band.nl of Willem@band.nl